Hur du rengör dina skor

Har dina skor blivit smutsiga från all användning? Önskar du att de var lite renare och kanske såg lite nyare ut? Då behöver du inte köpa ett par nya skor, utan istället kan du göra rent de du redan har! Olika material kräver dock olika typer av rengöring. Därför rekommenderas det att alltid läsa på vad som gäller för rengöring av materialet du har på just din sko. Här kommer i alla fall några tips på hur du kan få dina skor att se nästintill nya ut igen.

Image

Tvättmaskin

Tygskor kan faktiskt tvättas i tvättmaskin, eller för hand. Tvätta på låg värme och sätt tvättmaskinen på handtvättsprogrammet så kommer du få ett par mycket renare skor när de sen har torkat. För att skorna ska torka lite snabbare kan du lägga i tidningspapper i skorna. Tidningspappret suger upp vattnet och vips så har du ett par rena skor! Dock ska innersulan i skon tvättas för hand. För att inte förstöra tvättmaskinstrumman kan du tvätta dina skor med en handduk. Ta heller inte lika mycket tvättmedel som du brukar göra om du endast tvättar ett par skor och en handduk.

Bikarbonat och tvål

Om du inte har tillgång till en tvättmaskin eller inte vill tvätta dina skor i maskin kan du göra det förhand. Med bikarbonat och tvål får du bort all smuts. Vill du vara riktigt noga kan du använda en tandborste eller nagelborste för att få bort smutsen även på områden som kan vara svåra att komma åt.

Image